Apimondia Simpozijum 2012

Uticaj tehnike pčelarenja, zdravstvene zaštite pčela i prirodne sredine na kvalitet pčelinjih proizvoda

18-19. februar 2012, Beograd, Srbija

Naslovna strana Pozdravno pismo Organizatori Kontakt Log in > English

Dobrodošli u Beograd

Dragi prijatelji,

Očekujemo vas u Srbiji, pčelarskom kraljevstvu jugoistočne Evrope! Srbija je zemlja sa najmanje zagađenim zemljištem u Evropi, idealnom klimom za pčelarstvo, i natprosečno obrazovanim pčelarima. Srbija je zemlja bagremovih šuma, suncokretovih polja i beskrajnih šumskih livada. Srpski bagremov i suncokretov med odavno krase rafove evropskih prodavnica.

Srbija vas dočekuje sa motom: Kvalitet po niskoj ceni! Domaćin Simpozijuma, Savez pčelarskih organizacija Srbije, potrudio se da vaš boravak u Srbiji učini posebno prijatnim pretvarajući ga u odmor, i organizujući ga po izuzetno privlačnim niskim cenama, sa maksimalnim gostoprimstvom, najvišim kvalitetom usluga, ali i dobrim provodom u najpoznatijem gradu dobrog provoda u jugoistočnoj Evropi - Beogradu! Imaćete priliku da upoznate bogatu srpsku kuhinju, čuvenu širom sveta, koja predstavlja spoj kultura ishrane istoka i zapada. Zato nikako nemojte propustiti Srpsko veče, koje smo pažljivo pripremili samo za vaš puni užitak. Brojni ekskluzivni beogradski restorani i splavovi na Dunavu i Savi ostaviće vas bez daha, i danju i noću, kako svojim ambijentom i visokim nivoom usluga, tako i veoma niskim cenama.

Ovaj simpozijum Apimondije biće spojen sa srpskim Državnim pčelarskim sajmom, koji svake godine posećuje od 6-8 hiljada pčelara iz celog regiona. Velika Plava sala ekskluzivnog kongresnog prostora Sava centra, u kojoj će se održati naučni deo programa, ima 3700 sedišta, i budite sigurni da će sva mesta biti popunjena! Pčelari Srbije, kao i cele jugoistočne Evrope, iako odlično pčelarski obrazovani, uvek su željni novog znanja i posvetiće maksimalnu pažnju ovakvom vrhunskom naučnom skupu, koji obrađuje izuzetno aktuelne teme, koje pčelare najviše interesuju, ali o kojima se najmanje govori u pčelarskim krugovima. Naučnici će imati priliku da svoje znanje prenesu velikom broju zainteresovanih pčelara. Tokom prateće ekskurzije, imaćete priliku da vidite kako pčelari Srbije svoja znanja primenjuju u praksi, kao i nešto čime se možemo pohvaliti celom svetu.

Nestrpljivo vas očekujemo u Srbiji, zemlji gostoprimljivih ljudi!

Dr med. Rodoljub Živadinović,
predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije
predsednik Lokalnog organizacionog komiteta simpozijumaPotpisivanje ugovora Apimondije i Saveza pcelarskih organizacija Srbije o organizovanju Simpozijuma APIECOTECH 2012